top of page
Поиск
  • Фото автораІван Ольховський

НОВИНИ КНИГОВИДАННЯ: Тарас Бульба-Боровець – засновник УПА

Обновлено: 12 дек. 2017 г.


Щойно в редакції газети «Гарт» побачила світ книга журналіста-дослідника Івана Ольховського “Засновник УПА(1941-1943). Непрочитані сторінки життєпису Тараса Бульби-Боровця”.   Автор, озброївшись найновішими на сьогоднішній день архівними документами, спогадами очевидців, спробував розвіяти низку міфів про поліського отамана, які створила радянська пропаганда і які донині продовжують підживлювати деякі новітні законодавці історичної ниви.   




У гострій полеміці з ними дослідник намагається дати відповіді на запитання: Тарас Бульба-Боровець – національний герой чи самозакоханий отаман-анархіст? Державник-організатор українського війська, який діяв від імені уряду УНР на вигнанні, чи «платний агент німецької розвідки»? Скільки вояків налічували його партизанські підрозділи?




Чи був отаман ініціатором антипольських акцій на Волині? Чому бульбівські повстанські відділи не об’єдналися з бандерівськими?

У книзі з’ясовується структура військових формувань Бульби-Боровця, подаються відомості про командний склад «Армії без держави», досліджується діяльність поліського отамана у повоєнний період.

Науково-публіцистичне видання містить низку досі неопублікованих архівних документів. Розраховане воно на допитливого і вдумливого читача, який цікавиться національною історією.

Громадська ініціатива «Поліська Січ»

25 просмотров0 комментариев

МІЙ БЛОГ

bottom of page